dimecres, 18 de maig del 2011

I Trobada de Gegants i Cabuts de Gandia


Ja hem començat les eixides de la temporada primavera-estiu 2011.

El dissabte 14 de maig vàrem viatjar a Gandia, per a participar en la I Trobada de Gegants i Cabuts que tenia lloc a la ciutat ducal i acompanyar-los en el bateig de la seua primera parella de gegants, Tirant i Carmesina, que representen els dos persontges centrals de la novel·la de cavalleries Tirant lo Blanc, escrita pel gandià Joanot Martorell al segle XV.

Juntament amb la nostra colla varen assistir les de Benetússer, Beniarrés, Benicarló, Godella, Ontinyent i Vinaròs

Després de plantar al passeig de les Germanies, davant de la frontera de la Casa de Cultura, vàrem dinar al jardí que hi ha al seu interior. L’exquisida fideuà de Gandia i els saborosos bunyols de carabassa ens varen donar forces per a tocar sense parar fins que es fera l’hora del bateig.

A les 6 va començar el bateig, en el qual es varen poder contemplar per primera vegada les noves figures, ja que fins a eixe moment havien estat amagades per unes teles, fent de padrins el Tio Gori de Vinaròs i la Reina Mora d’Ontinyent.

En acabar el bateig, es va iniciar la cercavila pel nucli antic de Gandia, amb uns carrers plens de gom a gom i un públic molt participatiu que ens animava contínuament. El gegant Tio de la Porra de Gandia encapçalava la comitiva, que tancaven els dos nous gegants Tirant i Carmesina.

Finalment va tindre lloc el ball de cada parella de gegants i un ball final conjunt de tots ells en una plaça Major plena a rebentar.

Des d’ací volem animar i encoratjar a la nova Colla de Gegants i Cabuts Roís de Corella de Gandia, els desitgem que puguen fer moltes eixides i viatges mostrant els gegants Tirant i Carmesina i ser ambaixadors de Gandia allà on vagen.

Fotos:
https://goo.gl/photos/AH521rF1oTWKVJhW6