dimarts, 25 de setembre del 2012

Processó de la Mercé 2012



Cada 24 de setembre té lloc a Borriana la processó de la Mare de Déu de la Mercé, en la qual participem traent els gegants. Enguany hem augmentat la família, ja que als gegants vells, Blai i Mercé, i als nous, Blaiet i Mercedetes, s'han afegit dos gegantons, Centet i Quiquet, estrenats el febrer passat.

Davant de tot anaven els cabuts de la confraria de la Mercé acaçant els xiquets amb els carxots, igual com ho havien fet la vespra quan anuncien el dia gran. Seguidament anava la nostra associació amb els 2 gegantons i els 4 gegants, ajudats per geganters de Castelló i de la Vall, als quals agraïm la seua ajuda desinteressada i sense els quals no haguérem pogut traure totes les figures. Ens seguia la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana, animant-nos amb la seua música, i finalment la processó, la part religiosa amb la imatge de la Mare de Déu de la Mercé.

Fotos:

dijous, 20 de setembre del 2012

VIII Trobada de Gegants i Cabuts de Benicàssim



El dissabte 15 de setembre vàrem visitar els nostres amics de Benicàssim per a participar en la que enguany era ja la  8a edició de la seua Trobada de Gegants i Cabuts.

A migdia, i amb un sol que badava penyes, va tindre lloc la plantada dels gegants al recinte de festes, on es varen quedar fins a les 6:30 quan va començar la desfilada amb les colles d'Alcalà de Xivert, l'Alcora, Almassora, Beniarrés, Benicarló, Castelló de la Plana, Godella, Móra la Nova, la Vall d'Uixó,Vinaròs, la nostra de Borriana i l'amfitriona de Benicàssim.

L'acte va acabar a la plaça de les Corts Valencianes amb tots els gegants, gegantons, cabuts i cavallets ballant alhora.

Fotos: