divendres, 8 de febrer del 2013

VI Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana

El dissabte 2 de febrer va tindre lloc el VI Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, dins de les festes de Sant Blai. Els pronòstics eren molt desfavorables, ja que durant tota la setmana havien estat anunciant molt d'aire per a eixe dia, però finalment, la cosa no va ser tan greu i es va poder fer la trobada.

De matí va tindre lloc el taller de cabuts per als xiquets, amb un gran èxit de participació, vinga pares i xiquets fent caps amb les caixes de cartó, el paper de seda i  la cartolina. Alguns d'ells fins i tot es varen animar a desfilar per la vesprada.

Mentrestant havien arribat els companys de Rubí, que varen muntar la seus gegants i els guardaren dins de la casa de cultura, on també deixàrem els nostres per a anar a dinar a la terrassa Payà els membres de la nostra colla i els de Rubí. Les paelles que ens havia preparat allà mateixa José Luis, amb l'ajuda dels seus fills i de Julian eren excel·lents. No en va sobrar gens ni miqueta.

Havent pres forces amb la paella i veent que el vent no anava a més, ens en vàrem anar a la plaça de la Mercé on va tindre lloc la plantada dels gegants, segons l'orde de desfilada, amb els gegants de la Font de la Figuera (Vicent i Rosario), Alcalà de Xivert (Rei i Reina), Benicàssim (Quiquet i Quiqueta), la Vall d'Uixó (Moro Mussa), l'Alcora, (Centet el Gallo i Roseta la Pelegrina), Gandia (Tirant i Carmesina), Rubí (Paula, Laia i Galderic), i finalment els nostres gegantons (Centet i Quiquet) i gegants (Blai i Mercé), molts d'ells acompanyats amb diferents cabuts. També desfilaren  alguns xiquets amb els cabuts que s'havien fet de matí.

Una volta arribats a la plaça Major, es va fer la presentació de les colles participants i el ball de cada colla, i finalment un ball tots junts per a finalitzar esta magnífica jornada.

Fotos del taller:

Fotos de la desfilada: