dissabte, 20 de febrer del 2016

II Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants i I Trobada de Gegants i Cabuts dels Dansants del Corpus de Castelló



El dissabte 20 de febrer vàrem anar a Castelló, on vàrem participar en la segona trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants. L’acte va tindre lloc dins de la I Trobada de Gegants i Cabuts que organitzaven els Dansant del Corpus de Castelló en el seu 25é Aniversari.

De bon matí vàrem carregar els gegants i cabuts a la furgoneta amb destinació a la capital de la Plana Alta, juntament amb membres de la colla de dolçainers i tabaleters de Borriana, als quals volem agrair la seua desinteressada col·laboració.

La plantada va tindre lloc al plaça Major, mentre la Conlloga alçava unes muixerangues, de d'on va començar a les 12 la desfilada pels carrers del centre de Castelló, plens de gent que animava sense parar. La cercavila va acabar al mateix lloc d'eixida, amb el lliurament de recordatoris, un ball de cada colla i un ball final de totes les figures (gegants, gegantons, cabuts i cavallets). Després tocava desmuntar-ho tot, carregar-ho a la furgoneta i dinar totes les colles juntes a la Pèrgola, amb molta festa amb la música dels dolçainers i tabaleters.

La trobada va comptar amb la participació de més de 600 persones, entre les 16 colles de les 20 federades (Alcoi, l’Alcora, Almassora, Benetússer, Beniarrés, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana-Dansants del Corpus, Castelló de la Plana-Botafocs, Moncofa, Monòver, Onda, Paiporta, la Vall d’Uixó, Vila-real i Vinaròs) i agrupacions convidades, com la colla del Rei Barbut de Castelló i la colla Roís de Corella de Gandia. Des d'ací volem de felicitar als Dansants del Corpus de Castelló per la magnífica organització.

L’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana som una de les fundadores de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, i en formem part juntament amb altres 19 colles de tot el territori valencià (Alacant, Alcoi, l’Alcora, Almassora, Benetússer, Beniarrés, Benicàssim, Castelló de la Plana-Dansants del Corpus, Castelló de la Plana-Botafocs, Godella, Moncofa, Monòver, Novelda, Onda, Ontinyent, Paiporta, la Vall d’Uixó, Vila-real i Vinaròs) i està prevista la incorporació de noves agrupacions que ja s’han interessat a formar-ne part. 


Fotos:
https://goo.gl/photos/daLtknsoLuuEcHVg8