dissabte, 21 de maig del 2016

II Trobada de Gegants i Cabuts de Moncofa



Esta vesprada hem anat a visitar la nostra fillola Madalena a Moncofa, i és que estaven de festa grossa ja que celebraven la II Trobada de Gegants i Cabuts, amb el bateig dels que a partir d'ara seran els seus acompanyants, els cabuts Bernat Mestre el Poblador i Batiste l'Apotecari.

A les 5 ha tingut lloc la plantada a la plaça de la Constitució, amb les colles de Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Gandia, Onda, la Vall d'Uixó, Vinaròs i els amfitrions de Moncofa, alhora que tenia lloc un porrat i activitats per als més menuts.

A les 7 s'ha fet el bateig dels dos cabuts, seguit per una cercavila pels carrers del centre que ha acabat al lloc d'eixida amb els balls de tots els gegants.

divendres, 20 de maig del 2016

Els gegantons i cabuts visiten l'escola José Iturbi



Hui els gegantons i els cabuts han anat a escola, concretament al col·legi José Iturbi, amb la finalitat de què coneguen el món dels gegants i cabuts.

Hem començat per mostrar-los els cabuts de la negreta, el dormilón i el vaquer, que alguns s'han volgut provar, i hem continuat amb els gegantons Centet i Quiquet, primer han vist els caps, després com es muntava l'estructura sobre els portadors i finalment els hem vestit.

A continuació han ballat la volteta i alguns altres balls i han seguit amb els alumnes, interactuant amb ells, ballant tots junts i turnant-se per a provar-se els cabuts quasi tots els alumnes i algunes mestres també.

dissabte, 14 de maig del 2016

II Trobada de Gegants de Vila-real



Hui hem visitat Vila-real que organtitzava la II Trobada de Gegants, on hem participat les colles de l'Alcora, Benicàssim, Borriana, Botafocs i Dansants del Corpus de Castelló, Onda, Vinaròs, l'Hospitalet de Llobregat i els amfitrions de Vila-real.

A les 12 hem plantat davant la basílica de Sant Pasqual, on hem dinat i s'han lliurat els recordatoris a cada colla abans d'eixir en cercavila. El nostres gegants Blai i Mercé, amb els gegantons i els cabuts i la bona música dels dolçainers i tabaleters hem desfilat fins a la plaça Major, on s'ha fet el ball final.

Fotos:
https://goo.gl/photos/2wDM98uHd4m4BgHD7


diumenge, 8 de maig del 2016

XX Trobada de Nans i Gegants d'Alcoi




Magnífic dia per Alcoi, on hem participat en la seua XX Trobada de Nans i Gegants, amb les colles de Fraga, Moncofa, els grup de danses Carrascal d'Alcoi i els organitzadors, el grup de danses Sant Jordi.

A les 5 hem arribat a Alcoi per a la plantada dels gegants, però quan hem començat a verstir-los... ai, que les camises dels gegants s'havien quedat a Borriana. I ara que farem...  "no queda més remei que traure'ls sense mànegues, mira, com si anaren d'estiu". És la primera vegada que ens passa, i esperem que torne a passar mai més.

Bé, una volta superat el drama, i havent quedat plantats els gegants al parc de la Glorieta, vàrem anar a prendre una coseta fins que a les 6:30 començara la desfilada, que va discórrer baixant per l'espectacular carrer de Sant Nicolau ( i és que Alcoi és preciós) fins arribar al Parterre, on va acabar amb el ball de cada grup, lliurament de recordatoris i ball conjunt de tots els participants.

Per a acabar la trobada, en acabar de desmuntar i carregar l'autobús vàrem sopar de categoria tots els participants en el local d'una filà de moros i cristians.

Fotos:https://goo.gl/photos/U1ML6bjTPE4CqDdSA